Avio-taksi bëhet realitet në Maqedoni (Video)

Shpërndaje

Në Shtip dhe në rajon tashmë ekziston avio taksi i parë. Shërbimi tashmë i disponueshëm për të gjithë të interesuarit kryhet nga pilotët profesionistë, siç është Rade Ilievski, me mbi 12,000 orë kohë fluturimi. Përvoja e madhe që ai ndan me djemtë e tij është gjithashtu e shkëlqyeshme për pilotët por shërbimi i ofrohet sektorit të b.iznesit, turizmit dhe kuriozëve.

“Ne kemi mundësi dhe nevojë për një shërbim të tillë, veçanërisht për ato destinacione që nuk janë në dispozicion. Për shembull Athina, Podgorica, Beogradi”, thotë Rade Ivanovski, pilot. Megjithëse ka arsye dhe raste interesi, megjithatë, sa kushton të fluturojë dhe sa kushton për këdo që dëshiron një fluturim privat?

“Më duhet të them që ata që duan të udhëtojnë me aeroplan nuk mendojnë se sa do të kushtojë. Për disa njerëz do të thotë kohë për ca rehati. Ata duan të ek.sperimentojnë”, tha Rade Ilievski, pilot.

Megjithë përgjigjen e shmangur drejtpërdrejtë për çmimin e fluturimit, për shembull, në të gjithë Maqedoninë, ne ende shohim se ia vlen sepse ka më shumë interes për ata që shkojnë në Ohër ose Selanik për drekë dhe më pas porosisin kafe në Shtip.