Erdogan: Muslimanët janë vik.timat më të shpeshta të gjuhës së urrejtjes

Shpërndaje

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, në një fjalim të Asamblesë së Përgjithshme Parlamentare të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, ka thënë se muslimanët janë vik*tima të shpeshta të gjuhës së urrejtjes.

Erdogan theksoi se gjuha e urrejtjes nuk duhet ngatërruar me lirinë e mendimit.“Muslimanët janë vik*timat më të shpeshta të gjuhës së urrejtjes. Gjuha e urrejtjes asnjëherë nuk duhet të ngatërrohet me lirinë e mendimit. Turqia do të vazhdojë t’u prijë përpjekjeve efektive për të luftuar islamofobinë në rritje, racizmin dhe gjuhën e urrejtjes.”/AA/