Inspektorati për përdorimin e gjuhëve nesër para deputetëve

Shpërndaje

Propozim/ligji për Inspektoratin i cili do të duhet të përkujdeset që të zbatohet ligji për përdorimin e gjuhëve, më në fund do të hyjë në procedurë parlamentare.

I njejti do të jetë nesër para deputeteve, në komisionin për Sistem politik dhe marrëdhënie mes bashkësive. Pjesë e ligjit janë edhe gjo*bat në rast të mosrrespektimit të ligjit, pjesë më e kritikuar nga opozita.

Ligji parashikon dën*ime deri më 5 mijë euro për institucionet që nuk e respektojnë ligjin.