Eliot Engel BE-së: Liberalizoni vizat menjëherë për kosovarët

Shpërndaje

Kryesuesi i Komitetit për Punë të Jashtme në Kongresin amerikan Eliot Engel i ka dërguar një letër Bashkimit Europian, duke kërkuar liberazlimin e menjëehrshme të kosovarëve, shkruan Gazeta Metro.Eliot Engel, i ka dërguar sot një letër Bashkimit Evropian ku ka kërkuar liberalizim të vizave për Kosovën.“Nëse qytetarët e Kosovës do të trajtoheshin si gjithë qytetarët e tjerë në Ballkan, kosovarët tani do të mund të udhëtonin pa viza në zonën Shengen. Mirëpo, duke mos garantuar liberalizimin e vizave për Kosovën, duket se po krijohet një standard i dyfishtë ndaj popullit të Kosovës. Ne, në këtë mënyrë, i bëjmë thirrje Bashkimit Evropian dhe vendeve anëtare të saj si dhe Këshillit të BE’së që të rekomandojnë liberalizimin e vizave për Kosovën dhe liberalizimi të ndodhë pa vonesa’, thuhet në letrën që Engel e ka nisur në adresë të BE’ë.
Letra është nënshkruar edhe nga anëtarë të tjerë të Komitetit për Punë të Jashtme, përfshirë edhe anëtarin republican Michael McAul.