Hoxha nga Tetova Maksut Abazi po qëndron në SHBA, me ftesë nga Departamenti i Shtetit

Shpërndaje

Maksut Abazi është hoxha i vetëm nga Maqedonia e Veriut ,ku me ftesë speciale të departamentit të shtetit Amerikan, po qëndron në një vizitë disa javore në SHBA. Përfaqësues të dalluar të komuniteteve të ndryshme fetare nga Maqedonia e Veriut, përfshirë Kisha Ortodokse Maqedonase, Bashkësia Fetare Islame, komuniteti Bektashi, Kisha e Bashkuar Metodiste dhe Komuniteti Hebre aktualisht po marrin pjesë në Programin e Lirisë Fetare të Departamentit të Shtetit në Shtetet e Bashkuara. dhe roli i narrativave fetare në shoqëri. Shtatë pjesëmarrësit nga Maqedonia e Veriut po kalojnë disa javë në Amerikë duke mësuar rreth SHBA. Prioritetet e politikës së jashtme që mbrojnë lirinë fetare dhe të drejtat e njeriut jashtë vendit, dhe institucionet që mbrojnë dhe festojnë diversitetin fetar të Amerikës, ndër të tjera. Grupi gjithashtu do të bashkëveprojë me udhëheqësit fetarë të komunitetit dhe do të mësojë se si udhëheqësit fetarë në Shtetet e Bashkuara marrin pjesë në jetën e komunitetit dhe qytetar përmes dialogut dhe aktivizmit.
Njofton Ambasada Amerikane në Shkup, në faqen oficiale të ambasadës në Facebook.