LAJMI I FUNDIT/ Parlamenti Europian me rezolutë për negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Shpërndaje

Parlamenti Europian do të publikojë një rezolutë më 24 tetor për negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

“Debati për deklaratat e Këshillit Evropian për Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë do të përfundojë me një rezolutë që do të votohet të enjten”, saktësoi kryetari i Parlamentit Evropian David Sassoli.

“Projekti u bashkëfinancua nga Bashkimi Evropian në kuadër të programit të granteve të Parlamentit Evropian në fushën e komunikimit.

Parlamenti Evropian nuk ka marrë pjesë në përgatitjen e tij dhe nuk është në asnjë mënyrë përgjegjës për informacionin ose pikëpamjet e shprehura në kuadri i projektit, dhe as nuk konsiderohet prej tyre i detyruar.

Autorët, personat e intervistuar, botuesit ose shpërndarësit e programit janë vetëm përgjegjës, në përputhje me ligjin në fuqi. Përveç kësaj, Parlamenti Evropian nuk mund të mbahet përgjegjës për ndonjë dëm direkt ose indirect, që rrjedhin nga zbatimi i projektit”.

Rikujtojmë se pak ditë më parë BE vendosi të mos hapë negociatat për vendin tonë dhe Maqedoninë duke kërkuar të plotësohen kushtet e vendosura.

Në Maqedoni, Zaev ka vendosur të dërgojë vendin në zgjedhje të parakohshme ndërsa në Shqipëri vazhdon ‘kriza’ politike ku opozita dhe pozita fajsojnë njëri tjetrin për mos hapjen e negociatave. /albeu.com/