Nuk arrihet marrëveshje mes SASHK-ut dhe Ministrisë së Arsimit, negociatat vazhdojnë

Shpërndaje

Pa ndonjë rezultat ka përfunduar takimi i Ministrit të Arsimit Arbër Ademi me përfaqësues të SASHKU-ut, të cilët më parë nuk e pranuar propozimin e qeverisë për rritjen e pagave për 10 për qind, dhe paralajmëruan grevë për 11 nëntor, nëse nuk pranohen kërkesat e tyre.

Nuk është arritur marrëveshje bisedimet vazhdojnë, në këtë takim janë shqyrtuar më tepër opsione, deri në fund të javës përsëri do të ketë takim.Propozimi i Qeverisë është i njëjtë për rritje të rrogës prej 10 për qind në prill.

Ademi vlerëson se nuk ka nevojë për grevë për shkak se ka zgjidhje, ai ka shtuar se mësimdhënësit meritojnë më shumë, por se ata kanë bërë maksimumin.