Raportet e ardhura nga Zvicra, për vr.asjen e Astrit Deharit (DOKUMENT)

Shpërndaje

Nga Instituti i Mjekësisë Ligjore në Lozanë është kryer ekspertiza mbi vdekjen e aktivistit të Vetëvendosjes, Astrit Dehari, i cili u gjetë pa jetë në qendrën e paraburgimit në Prizren. vokati i familjes Dehari, Tomë Gashi, ka dërguar raportin e plotë të kryer në Zvicër, të cilin Prokuroria Themelore e Prizrenit, ia dorëzoi familjes së Astritit dhe avokatit.

Në konkluzionet e raporti përfundimtar thuhet se “në fakt hipoteza e një vetëvr*asjeje e z. Dehari Astrit, përmes mjeteve të caktuar nga mjekët ligjorë duket pak e vertetë dhe intervenimi i një personi të tretë duhet të kihet parasysh”. Ndërsa bashkëngjitur është edhe raporti i zgjeruar që ka 45 faqe.

Gazeta Express ju sjellë të plotë dy raportet:

Raporti perfundimtar në rastin e Astrit Deharit: Raporti-perfundimtar-ne-rastin-e-Astrit-Deharit