Sela: Një e treta e popullsisë nuk mund të trajtohet si pakicë

Shpërndaje

Lideri i Aleancës për Shqiptarët, Zijadin Sela në një intervistë në TV 24 se edhe sot janë duke u montuar procese gjyqësore kundër shqiptarëve. Ai përmendi vrasjen e të riut Sazdovski si një shembull.

“Një e treta e popullsisë nuk mund të trajtohet si pakicë. Shqiptarët kanë aftësinë të ndërtojnë paqe dhe të kontribuojë në zhvillimin e këtij shteti duke paguar taksa dhe duke sjell remitenca nga diaspora. Shqiptarët dinë të ofrojnë mundësi, ata e bënë atë në vitin 2016 me Zaev, i cili bërtiti pa drejtësi nuk ka paqe. Se të gjitha proceset politike të monitoruara do të zgjidhen, dhe sot shqiptarët përballen me raste të ngritura. Në rastin e Sazdovskit, kur dy të rinj shqiptarë sulmuan aksidentalisht të ndjerin, vetëm se ata ishin shqiptarë, akti u cilësua si vrasje mizore. Drejtësia është e ndarë përgjatë vijave etnike dhe partiake dhe kjo është e dukshme në këtë rast, tha Sela.