Sindikata e Arsimit paralajmëron: Ose rritje rrogash ose grevë e përgjithshme

Shpërndaje

Sindikata e Pavarur e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës do t’i japë Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH) një javë tjetër para se të vendosë nëse do të pranojë një ofertë të rritjes së pagave ose do të organizojë një gr*evë të përgjithshme në shkollat ​​fillore dhe të mesme. Që nga 1 shtatori i këtij viti sindikata ka organizuar një fushatë paralajmëruese në shkolla, ajo ka caktuar shtatorin si muaj negociatash me ministrinë. Kreu i Sindikatës Yakim Nedelkov ka deklaruar se MASH u kërkoi kohë shtesë për negociatat për të përcaktuar përqindjen e rritjes së pagave dhe kohën kur mund të realizohet. Nedelkov tha se në ministri sqaruan se u duhet kohë për llogaritjet dhe konsultimet me institucionet e tjera. Mësimdhënësit janë të pakënaqur me rritjen e pagave të deklaruara 5 përqind dhe po kërkojnë paga më të larta 25 përqind. Përndryshe, Ministri i Arsimit dhe Shkencës Arber Ademi tha të premten se u duhet ca kohë sepse në qeveri ende nuk kanë filluar diskutimin për buxhetit për vitin e ardhshëm. Sipas Ademit, paga e mësimdhënësve në shtator këtë vit në krahasim me pagën e gushtit në vitin 2018 u rrit me 10.8 përqind./Shenja.tv