Tetovë, nismë për ndërrimin e emrave të shkollave

Shpërndaje

Lëvizja BESA ka iniciuar nismë për ndërrimin e emrave të shkollave të mesme në Tetovë, pasi sipas tyre, Ministrat e deritanishëm të arsimit nga radhët e BDI-së, nuk janë marrë aspak me këtë çështje. Nga kjo parti sot shpalosën edhe disa propozime për emrat të rinj të shkollave të mesme në Tetovë të cilat do i propozojnë në këshillin komunal. Në rast të vazhdimit të neglizhencës nga ana e komunës së Tetovës, BESA ka paralajmëruar radikalizim të masave, deri edhe në tërheqje nga këshilli i komunës së Tetovës. Nga lëvizja BESA kanë kritikuar udhëheqësinë e komunës së vite me radhë nuk po gjejnë konsensus politik për nderim të emrave komuniste të shkollave të mesme dhe fillore, ndërkohë që ky konsensus sipas tyre asnjëherë nuk ka munguar për pazarllëqe politike.