Zaev: Pezullimi i përkohshëm Remenskit i jep mundësi të mos e shfrytëzojë fuqinë politike dhe partiake të saj gjatë dëshmimit të pafajësisë

Shpërndaje

Në praktikë partitë demokratike të udhëhequra nga nevoja të gjithë të jenë të barabartë para Ligjit, ndërsa njëkohësisht duke besuar në prezumimin e pafajësisë, veprojmë mënyrë demokratike, siç meritojnë qytetarët për të cilët ekzistojmë si parti dhe si politikanë, ndërsa ky është pezullimi i përkohshëm derisa dikush e dëshmon pafajësinë. Frosina Remenski është anëtare e Këshillit qendror dhe këshillit ekzekutiv të LSDM-së dhe nga ky aspekt pezullimi i jep mundësi të mos e shfrytëzojë fuqinë e saj partiake dhe politike gjatë dëshmimit të pafajësisë së saj, deklaroi sot kryeministri Zoran Zaev.

Besoj theksoi, në pafajësinë e saj, besoj në prezumimin e pafajësisë, por jam i qartë, kjo duhet të dëshmohet përmes proceseve gjyqësore gjithsesi të dëshmohet dyshimi ndaj saj si dhe ndaj të gjithë të tjerëve duhet Prokuroria të dëshmojë, sepse kështu funksionon sistemi ynë.

“Besoj se edhe Frosina do ta dëshmojë këtë, atëherë dyert janë sërish të hapura për në organet dhe trupat e LSDM-së”, shtoi Zaev, duke u përgjigjur në pyetjet e gazetarëve pas ndarjes së çmimit shtetëror “11 Tetori” në Kuvend.

Në pyetjen nëse e ndanë qëndrimit me funksionarin partiak Zoran Verushevski pas deklaratës së dhënë dje në gjykatë se tashmë nuk është Sasho Mijallkovi njeriu më përgjegjës për përgjimin, por Nikolla Gruveski, i cili është në arrati dhe si e sheh miqësinë e tyre në sallën gjyqësore të mos ketë shumë pyetje dhe nënpyetje mes vete. Zaev u përgjigj se profesori Zoran Verushevski është këshilltari i tij, është shumë mik me të dhe shumë e respekton për shkak guximit, rëndësisë, dhe për shkak asaj që ka përjetuar familja e tij.

Shtoi se pikërisht filozofia e konfirmimit, kush është në të vërtetë shfrytëzues i këtyre të dhënave, për të cilin janë krijuar këto të dhëna, kjo është porosia të cilën profesori Verushevski e ka dërguar përmes procesit gjyqësor.