Zaevi pret deri më 15 tetor aktakuzë për rastin “Reket”

Shpërndaje

Kryetari i LSDM-së dhe kryeministër Zoran Zaev në tribunën e sotme “Në rrugë të drejtë” në Shtip theksoi se pret para 15 tetorit të përfundojë hetimi me aktakuzë për tastin “Reket”.

“Para datës 15 përfundojnë 90 ditë nga hetimi, dhe pres të përfundojë me aktakuzë dhe qytetarët t’i dinë të gjitha të vërtetat. Kjo do ta inkurajojë gjyqësinë edhe më tej të vendosë jashtëzakonisht edhe sipas Kushtetutës dhe sipas Ligjit dhe sipas bindjes personale edhe sepse premtuam shteti ligjor, sundim të së drejtës. Drejtësi të barabartë për të gjithë, qytetarë të barabartë para sistemit juridik”, thotë Zaevi.

Ai vuri në dukje se për dallim nga opozita, e cila do ta mbulonte këtë rast, pushteti i udhëhequr nga LSDM-ja e paraqet rastin edhe at personalisht kryeministri. Zaevi porositi se shtet ligjor do të thotë edhe rritje ekonomike, investime, por edhe motivim që të rinjtë të qëndrojnë në vend.