Milloshoski: Komisioni i Venecias po ringjall debat për Ligjin e gjuhëve

Shpërndaje

Deputeti i VMRO-së, Antonio Miloshoski në emisionin ‘Top tema’ ka thënë se miqtë nga BE-ja kanë vendosur vërejtjet e tyre praktike që ka ligji i dygjuhësisë e që është i pandryshueshëm.

Ai ka shtuar se nuk mund që një ligj që miratohet me shumicë të thjeshtë të vendos norma, ose më saktë të rregullojë sistem ligjor ashtu si mund të sillen ligje me shumicë të 2/3.

Miloshoski thekson se pushteti po shfrytëzon flamurin europian me qëllim që të kufizojë debatin dhe njëkohësisht të organizojë debate publike me qëllim që personat profesionist dhe qytetarët të japin mendimin e tyre.