Në këtë shtet javën e ardhshme mund të regjistrohet temperatura më e lartë në histori

Shpërndaje

Javën e ardhshme është e mundur në Australi do të matet dita më e nxehtë në histori.

Javën e ardhshme në Australi do të mund të regjistrohet dita më e nxehtë në historinë e vendit, sepse vala e ngrohtë nga perëndimi transferohet në edhe ashtu në lindjen më të ngrohtë të kontinentit, parashikojnë meteorologët.

Nga e mërkura priten temperatura mbi 40 gradë Celsius.

Rekordi momental është shënuar më 2 janar të vitit 1960 kur janë matur 50,7 gradë në qytetin Odandata, në pjesën jugore të Australisë, transmeton B-Bi-Si.

Në disa pjesë të Australisë perëndimore dhe Kuislendit tashmë është lëshuar paralajmërim për rrezik nga zjarret.

Edhe pse zjarret në Australi janë dukur e zakontë gjatë verërave të nxehta, që fillojnë nga dhjetori, këtë sezon ata janë paraqitur shumë më herët, para së gjithash temperaturat e larta gjatë vjeshtës.