Pas arratisjes gjykatësi Teofilovski vetë paraqitet para Gjykatës Penale

Shpërndaje

Zoran Teofilovski, anëtari aktual i Këshillit Gjyqësor u vet paraqit para Gjykatës Penale. Alsat mëson jozyrtarisht se ai kishte thirrur imunitetin e tij atje, që në praktikë do të thotë se seanca nuk u mbajt fare. I takon Këshillit Gjyqësor tani, ku ai është edhe anëtar, të mblidhet brenda 24 orësh për të vendosur nëse do t’i revokohet imuniteti i tij e më pas të ndalohet.

Një vit më parë Teofilovski u bë anëtar i organit që emëron dhe shkarkon gjyqtarët, dhe erdhi në Gjykatën e Apelit në Gostivar.

Raporti i Teofilovskit vjen pasi ai dje ishte i pakapshëm për policinë.

Ai dyshohet për një hetim të nisur nga Prokuroria për Krimi të Organizuar në lidhje me privatizimin e paligjshëm të tokës shtetërore.

Në të njëjtin hetim, shtatë të dyshuar të tjerë, përfshirë ish-punonjës të komunës së Tetovës, të cilët legalizuan një ndërtesë që nuk ekzistonte, më pas u shitën me kërkesë të Teofilovskit. Dëmi vlerësohet të jetë 860,000 euro.