Pendarovski: Komisioni i Venecias vlerësoi Ligjin e Gjuhëve si kushtetues

Shpërndaje

Presidenti Stevo Pendarovski gjatë fjalimit të parë të tij para Kuvendit, me rastin e fjalimit të fundvitit, tha se Komisioni i Venecias e cilësoi Ligjin e Gjuhëve si kushtetues dhe sa nuk është shkelur Kushtetuta e vendit tonë.

Ligji i gjuhëve që kaloj në Komisionin e Venecias. Komisioni i Venecias nuk tha se ligji është kundër Kushtetutës së vendit tonë, po ashtu Komisioni nuk tha se shqiptarët kanë më shumë të drejta, bilës na përgëzuan sepse kemi shkuar përtej pritjeve standardeve evropiane. Ata kishin vetëm një vërejtje, atë në sistemin gjyqësor ku ne nuk jemi në nivel si vend të përdorim edhe aty- tha Pendarovski.