Zendeli i BESËS: Në rastin e “Bit Pazarit”, “Gostivarit 1997”, “Sopotit”, “Monstrës”, janë shkelur të drejtat e njeriut (Video)

Shpërndaje

Deputeti i Lëvizjes BESA, Fadil Zendeli në kuvendin e RMV-së ka mbajtur një fjalim të fuqishëm, ku gjatë ngjarjeve të “Bit Pazarit”, “Lladorishtit”, etj, janë shkelur të drejtat e njeriut, përcjell ALBAZONE MEDIA.

“Fjalim nga debati i zhvilluar në kuvendin republikan për “P/Rezulutën për dën*imin e shkeljeve masive të të drejtave të njeriut dhe kërkimfalje”.

Ngjarjet ku u shkelen rëndë të drejtat individuale dhe kolektive të shqiptarëve, si rasti i Bit Pazarit, Ladorishti, Universiteti i Tetovës, Gostivari 1997, Sopoti, Monstra, etj., janë fakte dhe prova të pakontestueshme të dhunës së organizuar dhe inskenuar shtetërore – policore ndaj shqiptarëve. Për më tepër shihni mëposhtë”, ka shkruar Zendeli në Facebook.