Mohimi i Reçakut, Walker: Vuçiqi si Millosheviqi

Shpërndaje

Ish-ambasadori i OSBE-së, William Walker, i cili që po qëndron në Kosovë në 21 vjetorin e masa*krës së Reçakut ka thënë se gjen*ocidi që ka ndodhur në këtë fshat nuk mund të mohohet nga askush.

Ai duke folur për mohimin e kësaj masa*kre nga presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuqiq tha se kur i ka dëgjuar i është dukur sikur po dëgjon “kasapin e Ballkanit” Sllobodan Millosheviq.

Këto komente, Walker i bëri në konferencën që Republikanët e Kosovës (REK) e kanë mbajtur gjatë ditës sotme me temën “Reçaku nuk është gënjeshtër”.
Kryetari i REK, Faton Kurti duke folur për masa*krën e Reçakut dhe gjen*ocidin në Kosovë tha se duke u mohuar ky gjen*ocid do të përshkallëzohet marrëdhënia mes shteteve deri në luftë.

Mes tjerash ai tregoi se janë rreth katër raste që ata si parti kanë dëshmuar për krimet serbe në Kosovë.

Pjesë e kësaj konference ishte edhe kryetari i Republikanëve të Serbisë, Nikola Sanduloviq, i cili po ashtu kërkoi drejtësi për krimet serbe të ndodhura në Kosovë.