Myezini i cili që 70 vjet e thërret ezanin në xhami (Video)

Shpërndaje

Myezini i fshatit Vragoli të Fushë Kosovës pëlqehet nga shumë besimtarë.

Ai për 70 vjet rresht e thirri ezanin në faltoren e xhamisë së fshatit.

89-vjecari deri tash ka rreth 25 mijë ditë që vazhdimisht e thirr ezanin në Vragoli të Fushë-Kosovës.

Këtë punë vullnetare ky thotë se këtë punë vullnetare e nisi rreth vitit 1950.

“Natën ditën, gjithmonë në minutë e thirri ezanin. Nuk pritoj dhe kam kënaqësi”, ka thënë myezini.

“Prej 20 vjet e thërras ezanin në këtë xhami, atëherë kemi qenë vetëm 40 shtëpi”, thotë myezini për Klan Kosova.

E sipas tij, ezanin e thirr sepse e ka zërin e fortë.