Nuk do të ketë shpërblim financiar për policinë e Maqedonisë

Shpërndaje

Ministrja e Financave, Nina Angelovska, duke u përgjigjur në një pyetje gazetare në konferencën e sotme për shtyp, konfirmoi se propozimi i Ministrit të Brendshëm Naqe Çulev për shpërblim financiar një herë dhe linear prej 15.000 denarë për të gjithë oficerët e policisë nuk do të pranohet.

“Çdo falënderim për mbrojtësit e rendit dhe paqes sonë publike. Shumë zyrtarë edhe nga sektorë të tjerë gjithashtu janë angazhuar gjatë kësaj periudhe të vështirë dhe punuan 16-17 orë në javë, përfshirë të shtunën dhe të dielën. Është propozim jo korrekt, ku dihet që vetëm dy ditë më parë Ministri Çulev dorëzoi propozim për shkurtimin e 88 milion denarëve nga shpenzimet e ministrisë”, tha Angelovska.

Më parë, Sindikata e Policisë së Maqedonisë i kërkoi Ministrit Çulev që të rrisë pagat e oficerëve të policisë me 20 përqind për muajt prill dhe maj.

Punonjësit e Qendrave të Shëndetit Publik si dhe të gjithë anëtarët e Shërbimit të Urgjencës Mjekësore do të marrin pagë për 20 përqind më të lartë si shpërblim për dy muaj.

Mjekët dhe stafi mjekësor i klinikave për sëmundje infektive do të shpërblehen, ndërsa paratë do të transferohen në një kartë pagese shtëpiake.