Protesta në Gjermani kundër masave të vendosura për kufizim për shkak të pandemisë (Foto)

Shpërndaje

Disa protesta u mbajtën në Gjermani kundër kufizimeve të vendosura nga autoritetet në përpjekje për ta parandaluar përhapjen e koronavirusit. Protesta më e madhe u mbajt në Shtutgard, ku, siaps organizatorëve, janë mbledhur rreth 5.000 qytetarë.

Organizatori, IT sipërmarrësi Mikael Balveg, tha se qytetarët kanë dalur në protestë që të kundërshtohen në kufizimet e të drejtave themelore qytetare siç është e drejta e protestës dhe liria e besimit.

Sipas policisë, protestat kanë kaluar qetë i kanë respektuar rregullat për distancë fizike./MIA