Mjekja maqedonase: Nga 20 pozitiv vetëm njëri është shqiptar e ju mendoni se ata janë fajtor

Shpërndaje

Shkrimtarja dhe mjekja maqedonase, Ma rija Jan evska ka reaguar ndaj sul-meve nga ana e maqedonasve që u bëhen shqiptarëve në lidhje me mosresp ektimin e masave kundër përhapjes së rasteve të Covid 19.

Ajo në statusin e saj në rrjetin socia Facebook ka shkruar se ndjehet e lodhur nga etiket imet aë u bëhen shqi ptarëve dhe musli manëve në përgjithësi se po e mbushin kryeqytetin dhe vendin me të infektuar me koronavirus dhe se vetëm ata janë që nuk e i respe ktojnë masat kundër përhapjes, përcjell in7.

Statusi i plotë i saj:

JAM LODHUR MË!

Po, kështu do ta filloj këtë status. Të gjithë ata që më njohin e dinë që unë rrallë shkruaj statuse, sidomos jo ato politike. Por njerëz, ne jemi njerëz bu dallenj.

Më lejoni t’ju sqaroj me disa fakte nga “brenda”, prej këtu ku ne përballemi çdo ditë me koronën, pse nuk është shpikur dhe nuk ka korona.

Politikanët nuk janë fajtorë. Fajtorët janë ata që para ndërtese u përqafuan dhe u ulën sikur të mos ketë asgjë të nesërmen.

Ata bëjnë ahengje dhe dehen.Fajtorë ësht xhaxhi Distanca 2 metra dhe pa mas*kë, u kollit sikur shpërtheu në veshin tim. Nëse një pacient poziti v korona nuk mban mas*kë, mundësia e transmetimit është 70%, dhe nëse ai mban mas*kë atëherë mundësia është 5%. E shikova dhe i kërkova të vendose një mas*kë, ai më tha që ishte e ngrohtë. Ai nuk ishte as shqiptar, as turk, as rom pse i shohim dhe i akuzojmë bashkëqytetarët e fesë islame . Por ne do të vijmë në atë në pikën tjetër.

Nëse do të kishin mbyllur Çairin dhe Sarajin dhe jo tërë Shkupin, pse vetëm “muslimanët” ishin pozitivë. Mirë, a jeni të shëndetshëm? Unë debatoja dje me miqtë. Në një listë me 20 poz itive, një është shqiptare. Pjesa tjetër janë Igor, Marko, Petkana, Trajanka dhe të ngjashme. 50% janë nga Aerodromi, 50% janë nga Kar poshi.

Por nëse është kështu, shtrëngoni shpatullat Mysli manët nuk i respektuan rregullat dhe ishin faj torë.Ju jeni i pari që ha ni krun de në tema myslimane-krishtere, të ze za apo të bardha. Tabela e thjeshtë.

Vir usi nuk ishte i tme rrshëm. Epo, kjo pikë është e preferuara ime. Vetëm një grip pak më i fortë sidoqoftë, me ethe të lartë. Më lejoni t’ju sqaroj pak. Vir usi korona sul mon mushkëritë në një mënyrë që shkakton edemë dhe mbushen me ujë. Alveole të tilla jofunksionale (flluska të vogla që shkëmbejnë gaze) nuk mund të funksionojnë. Dhe, pavarësisht se çfarë bëni, nuk mund të merrni oksigjen të mjaftueshëm në trupin tuaj. Nuk mundesh Asnjë pajisje në botë, asnjë ilaç në botë nuk mund t’ju japë oksigjen nëse alveolat nuk mund të bëjnë shkëmbimin themelor të gazit. Pac ientët vendosen në resp irator (JO VENTILATOR) me shpresën se do të rimarrin disi mushkëritë dhe do të jenë në gjendje të kryejnë funksionin e tyre vetë. Por respiratori nuk mund të normalizojë patjetër oksigj enimin, ai vetëm mund ta përmirësojë atë.Dhe së fundi, pse njerëzit vd esin nga kor ona? Pa oksi gjen asnjë ind n uk mund të funk sionojë dhe organet dë shtojnë(dorë zohen). Ju duhet të shihni se si gjendja e një njeriu të ri të shëndetshëm dhe të drejtë po përkeqësohet në mënyrë drastike nga dita në ditë, në mënyrë që të kuptoni se sa serioze është.

Më vjen shumë ke q për kolegët e mi, të cilët pa asnjë k eqardhje,ÇDO DITË
Nguliten-bllokohen në punë.Në njërën prej ditëve kolegia ime ishte në punë ndërrimi i dytë në vend të orës 10 të mbrëmjes, shkoi në shtëpi në orën 4 të mëngjesit. Dhe si kjo është çdo ditë e javës.Juve ju vjen ngrohtë me maska, syzet u turbullohen kur mbulojnë hundën. Abe njerëz. Le të përpiqemi të jemi plotësisht në një hapësirë për më shumë se 12-13 orë dhe më pas do të flasim. Por ka edhe një pikë tjetër – profesionistët e mjekësisë nuk duhet të ankohen, sepse është puna e tyre. Mje rim.Fundi më poshtë.

Ata më qeshin sepse iki kur shoh në trotuar një njeri. Është qesharake . Por nuk ka rëndësi, ju fajësoni politikanët, muslimanët, të huajt dhe kush do të vijë në tapetin tuaj tjetër.

Nuk jemi për asgjë!