Të gjithë në pritje të Zaevit dhe “fshesës” së tij

Shpërndaje

Të gjithë presin që Kryeministri Zaev të kthehet nga pushimet dhe të fillojë negociatat për valën e parë të shkarkimeve të zyrtarëve shtetërorë, përcjell FLAKA.

Kjo do të vendoset nga organet më të larta të partisë së partnerëve të koalicionit, pas së cilës pritet takim i Zaevit dhe Ahmetit deri në fund të javës.

Fillimisht do të shkarkohen ministra dhe do të ketë emërime të reja, shkruan Telma.

Pritjet janë propozimi për t’u vendosur në rendin e ditës të seancës së qershorit në kuvend. Asnjë nga ministrat deri më tani nuk ka deklaruar se është i kërcënuar dhe mund të jetë pjesë e rindërtimit.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipëe, nuk mendon për dorëheqje.

Fjalën e fundit do ta ketë Zaevi.

Zëvendëskryeministri Koço Angjushev ndihet i qetë kur bëhet fjalë për “fshesën” të njoftuar, pavarësisht njoftimeve se do të përfshijë edhe ministrat e ekonomisë.

Njohësit e situatës thotë se përgjegjësia e zyrtarëve duhet të jetë jo vetëm politike por edhe morale.

Pas ristrukturimit të Qeverisë, ndryshimet do të pasojnë në sekretarët shtetërorë, ndërmarrjet publike dhe në strukturat e partisë.

Nuk përjashtohen mundësitë për të kërkuar dorëheqje edhe nga dy kryetarë komunash të Shkupit për shkak të rezultateve të këqija zgjedhore.