Zaev: Ndërrimi i emrave të shkollave në Çair është ligjor

Shpërndaje

“Dje dhe sot kontrolluam të gjitha procedurat e miratimit të ndërrimit të emrave të shkollave fillore në Çair. Pas një analize thelbësore, ekipi i ekspertëve konstatoi dhe më informoi se ndërrimi i emrave është në bazë të Nenit 26 nga Ligji për Arsimin e Mesëm. Pasi Këshilli i Shkollës ka sjell vendim për ndërrimin e Statutit të shkollës me çka ndërrohet emri i shkollës dhe i shtohet emri kushtetues i shtetit, e njëjta është konfirmuar edhe nga ana e Këshillit të Komunës së Çairit. Shumica e Bdenterit nuk ishte e domosdoshme.

Përgjegjësia para qytetarëve nënkupton edhe një kontroll thelbësore të fakteve dhe pengimin e çfarëdo poentimi politikë në kurriz të marrëdhënieve ndëretnike në vendin tonë”, shkruan mes tjerash në profilin e tij në facebook, Zoran Zaev, ish kryeministër dhe njëherit kryetar i LSDM-së.