Kështu mund të duket një udhëtim me aeroplan, për t’u mbrojtur nga coronavirusi (Foto)

Shpërndaje

Një sistem i ri midis vendeve në aeroplan është të frenojë përhapjen e coronavirusit.

Inxhinieri francez Florian Barjot ka zhvilluar një koncept për aeroplanët që ka për qëllim të ndalojë përhapjen e coronavirusit në aeroplanë, transmeton Telegrafi.

United Airlines, për shembull, ka njoftuar se do të bllokojë vendet e mesme gjatë procesit të prenotimit. Tani ata duan të përdorin makina më të mëdha në mënyrë që të jenë në gjendje të ofrojnë më shumë liri. Delta, nga ana tjetër, planifikon të fluturojë më shpesh në mënyrë që aeroplanët të mos mbingarkohen.

Sidoqoftë, edhe me këto alternativa, masat e sigurisë kundër coronavirusit shpesh nuk mund të respektohen plotësisht. Kjo është arsyeja pse Barjot nga EarthBay zhvilloi mure ndarëse të bërë nga ‘pleksiglas‘ që lehtë mund të ngjiten në sediljen e mesme.

Sistemi quhet PlanBay dhe është krijuar për të siguruar më shumë siguri sesa bllokimi i një vendi midis dy pasagjerëve.

Sistemi është gjithashtu i dizajnuar në mënyrë që pasagjerët në ulëset e pasme të mund të shohin gjithashtu ekranin në ulësen përpara gjatë fluturimit.

Por është në dyshim nëse dhe kur do të përdoret sistemi dhe EarthBay është akoma në pritje për të parë nëse linjat ajrore janë të interesuara të përdorin këtë sistem.