Samsung fitime kolosale falë çipave të memories

Shpërndaje

Gjiganti elektronik Samsung pret një fitim të fortë gjatë T2 2020, kryesisht falë shitjeve të shumta të kompanisë të çipave të memories.

”Fitimet nga bizneset e saj thelbësore do të rriten 22,7 % nga viti në vit në 6,8 miliardë dollarë”, njoftoi kompania e Koresë së Jugut.

Sidoqoftë, shitjet e përgjithshme ka të ngjarë të bien me 7,3 % për shkak të Covid-19, që do të ketë një ndikim të rëndësishëm në kërkesën e produkteve kryesore të tij.

Samsung është udhëheqësi i tregut në prodhimin e çipave, smartfonëve dhe TV/DPA.