Vendet ku është legalizuar seksi në vende publike

Shpërndaje

Ligjbërësit në Guadalajara, Meksikë miratuan legjislacionin që tani legalizon aktet e seksit publik përderisa nuk ka ankesa të palës së tretë të paraqitur në polici.

Autoritetet në kryeqytetin e shtetit të Jalisco miratuan ligjin për revokimin e autoritetit nga policia për të kapur njerëzit që kanë marrëdhënie seksuale me publikun. Anëtarët e Këshillit në qytetin konservator, të cilët propozuan legjislacionin, thanë se është për të parandaluar policinë që të shfarosë çiftet e reja të kapur për të bërë seks, si dhe për të kanalizuar policinë drejt hetimit të krimeve më të rënda, duke përfshirë shkallën në rritje të vrasjeve në rajon.

“Bërja e marrëdhënieve seksuale ose kryerja e veprimeve të ekspozimit të natyrës seksuale në vende publike, do të konsiderohen vepër administrative, për sa kohë që një qytetar kërkon ndërhyrje policore”.

Policia në Guadalajara ende do të jetë në gjendje të kapë dhe të japë një gjobë administrative për ata që kryejnë “veprime imorale të ekspozimit”, nëse një palë e tretë njofton zbatimin e ligjit ndërsa akti është ende në proces.

Otero vuri në dukje një studim të kohëve të fundit të studentëve të kolegjit që treguan se 90 përqind ishin kërcënuar nga policia me dënime të rënda ose kërkesa pasi u kapën në një akt seksual publik.

Kritikët e reformave të legalizimit të seksit publik i thanë El Universal se e shohin çështjen si një çështje morale sesa një çështje ligjore. Disa qytetarë i thanë gazetës se besojnë se e bën më të lehtë për pedofilët dhe përdhunuesit të abuzojnë me viktimat e tyre madje edhe në shfaqje të plotë të njerëzve në parqe publike dhe në rrugë.