Besimi: Strategjia për tregun e kapitalit – dokument i shkëlqyer që do të kontribuojë në zhvillimin e mëtejshëm të tregut financiar

Shpërndaje

Strategjia për zhvillimin e tregut të kapitalit sot u miratua nga Këshilli për zhvillimin e tregut të kapitalit.

Qëllimi i vendosur në këtë Strategji është ➡️dinamizmi i tregut të kapitalit në Republikën e Maqedonisë së Veriut në nivelin e mesatares së BE-së përmes ngritjes së nivelit të:

✅Kapitalizimit të tregut
✅Likuiditetit të tregjeve të kapitalit
✅Financimit të projekteve tek kompanitë
✅Portofolet e investimeve të investitorëve individualë dhe
✅Edukimit financiar.

👉🏻Strategjia përmes rregullimit bashkëkohor dhe mbikëqyrjes proaktive duhet të përkrahë zhvillimin e qëndrueshëm të sistemit financiar për rritjen e kontributit drejt ✔️rritjes së përshpejtuar të PBB-së dhe ✔️mbrojtjes së shfrytëzuesve të shërbimeve financiare.

Lajmi i plotë KËTU