E la politikën pas skandalit, ja me çfarë merret tani ish-kancelari austriak Kurz

Shpërndaje

Ish-kancelari austriak Sebastian Kurz ka një punë të re.

Në tetor, Kurz dha dorëheqjen si kreu i qeverisë pasi hetuesit kontrolluan, ndër të tjera, zyrën e tij dhe zyrën e partisë së tij OVP. Dyshimet ishin për korrupsion.

Pas dorëheqjes ai u tërhoq plotësisht nga politika. Vendimi nuk ishte i lehtë për të, tha ai në një konferencë për shtyp të mbledhur brenda një kohe të shkurtër.

“Megjithatë, ndjej mirënjohje të madhe për gjithçka që kam arritur të bëj në dhjetë vitet e fundit”, tha Kurz në atë kohë.
Tani vjen një lajm tjetër për Kurz. Siç shkruan Kronen Zeitung, ish-kancelari ka gjetur një punë të re. Sipas mediave, Kurz do të nisë punën për një kompani globale me seli në San Francisko në shkurt.

Gazeta shton se Kurz duhet të jetojë një “jetë klasike menaxheriale në rrugën SHBA-Vjenë-Gjermani-Zvicër” në periudhën e ardhshme.

Dhe, për sa i përket politikës, padyshim që është një kapitull i përfunduar për të.

Photo: AP