Gjykatësi ka ndërprerë pushimin për të votuar lirimin e Mijallkovit

Shpërndaje

Një Gjyqtar i Apelit pezulloi pushimin mjekësor për të marrë pjesë në punën e Këshillit që i hoqi paraburgimin ish-shefit të DSK, Sasha Mijalkov, raporton Telma.

Ai ishte pjesë e Këshillit Gjyqësor Penal prej tre anëtarësh që i hoqi për herë të dytë parabu rgimin ditën e djeshme.

Gjyqtari ishte gjithashtu pjesë e këshillit që mori të njëjtin vendim javën e kaluar.

Apeli i Shkupit për Telma konfirmoi se gjykatësi më 23 nëntor (një ditë pas vendimit të parë për heqjen e parabu rgimit) i ka dërguar e-mail gjykatës dhe eprorëve të tij se ka temperaturë të lartë dhe për këtë arsye mjeku i familjes e ka çuar atë në pushim mjekësor për një kohë të pacaktuar.

Por dje gjyqtari i apelit është kthyer në gjykatë dhe ka denoncuar se ka ndërprerë pushimin mjekësor pasi ka vlerësuar se gjendja e tij shëndetësore është përmirësuar.

Ai menjëherë ka filluar punën në Këshillin Penal, i cili pasditen e djeshme ka marrë vendim për ndërprerjen e parabu rgimit të Sasho Mijalkovit, të cilit në fillim të vitit i është caktuar masa e parabu rgimit për arratisje dyditore.