MASH: Studentët nga nesër do të mund të aplikojnë për ushqim të subvencionuar

Shpërndaje

Ministria e Arsimit dhe Shkencës bën me dije se nga nesër deri më 31 dhjetor mund të aplikohet sërish për ushtrimin e të drejtës së ushqimit të subvencionuar të studentëve.

“Mund të aplikojnë të gjithë studentët që plotësojnë kushtet sipas Ligjit për ushqimin e subvencionuar të studentëve, por që nuk kanë aplikuar dhe/ose nuk e ushtrojnë këtë të drejtë në afatin e parë dhe të dytë.

Kjo mundësi do të jetë e disponueshme çdo muaj nga data 20 deri më 30, gjegjësisht më 31 të muajit”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

Aplikimi për ushqim të subvencionuar të studentëve është i dixhitalizuar, gjegjësisht bëhet ekskluzivisht në mënyrë elektronike duke i bashkangjitur vetëm dy dokumente – janë deklaruar aplikacioni dhe deklarata për saktësinë e të dhënave dhe të dhënat e llogarisë personale të transaksionit.

Të gjithë studentët me kohë të plotë të regjistruar në studimet universitare në institucionet e arsimit të lartë shtetëror dhe privat, të cilët janë shtetas të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të cilët nuk janë në punë të rregullt, nuk janë të regjistruar si fermerë individualë dhe nuk kanë të ardhura mujore më të madhe se paga minimale.